Udgivet af Morten Miland Samuelsen, tir d. 28. apr 2020, kl. 13:30

Forleden skrev en af jer sådan til mig på Messenger:

”Hej Morten. Nu er jeg ikke specielt religiøs, men har tænkt på det her lige siden Corona kom. Jeg læste et sted, at Jesus ville komme til jorden og straffe mennesker, når vi ikke kunne finde ud af det mere, opføre os anstændigt, krige osv. Er det noget du også har læst om?”

Du er ikke den eneste, der har tænkt sådan. En af de aktive i kirken sagde også under fire øjne: ”Gad vide om Ham Deroppe er sur på os.”

Heldigvis har jeg ikke læst om det i Bibelen. Tværtimod, fx har jeg læst dette her:

”Gud sendte sin søn til verden for at frelse den, ikke for at dømme den.” (Johannes-evangeliet kap.3 vers 17)

Men det man kan komme til at tænke på, det er nogle steder i Bibelen, hvor Jesus fortæller, hvad der kan ske, før han kommer igen. Mennesker kommer til at opleve mange barske ting – krige, epidemier, hungersnød, naturkatastrofer – men de er kun tegn på at den er gal med hvordan vi behandler hinanden og jorden.

Når Jesus kommer igen, siger han igen og igen, er det for at redde os og gøre os frie til at leve i Guds Store Verden. Om den står der sådan i Bibelen:

»Nu bor Gud hos menneskene, og han vil være sammen med dem. De skal være hans folk, og han vil være hos dem som deres Gud. Han vil tørre alle tårer væk fra deres øjne, og der skal ikke længere være nogen død. Sorg, gråd og smerte vil høre op, for alt det, der var før, er forsvundet.« (Johannes’ Åbenbaring kap.21 vers 3-4)