Højmesser

Højmessen er Folkekirkens primære gudstjeneste søndag formiddag - hos os kl. 10.00

I kirken vil du af kirketjeneren ved indgangen få udleveret et søndagsblad over gudstjenestens gang så du kan følge godt med.

Selvom formen kan virke fremmed for den, der ikke er vant til at gå til gudstjeneste, så gør vi fra præsternes og personalets side meget ud af, at alle føler sig velkomne og hjemme i kirkens rum.

Højmessen består af salmer, bøn, tekstlæsninger, prædiken og nadver. Ofte kan der være dåb.

Ved dåben bliver man medlem af Den danske Folkekirke. Det betyder, at den døbte får Gud som far, Jesus som bror og frelser og Helligånden som ven og ledsager. Den døbte bliver medlem af Guds familie – kirken, et verdensomspændende fællesskab. Den døbte får løfte om syndernes forladelse og det evige liv.

Hvis du vil vide mere om, hvordan dåben foregår, kan du læse Folkekirkens dåbsritual ved at følge linket nedenfor. Og du kan se mere om dåb og kristentro ved at klikke dig videre til Luthers lille Katekismus.

Haraldskirken har mange års tradition for at være på forkant med afprøvning af nye salmer og sange, både danske og fra verdensmusikken. Ofte udvides dette og Haraldskirkens kor og bands leder os igennem farverige rytmiske toner. Se mere under kalender.